Epilacija

Laserska Epilacija

Laserska epilacija je neinvazivna metoda za trajno uklanjanje dlaka. Prilikom rada svetlosni snop prodire kroz kožu i apsorbuje se u melanin odnosno u pigment folikule dlake, sam folikul dlake uništava toplota svetlosnog zraka. Glavna poenta laserske epilacije jeste da se uništi bulbus dlake, ošteti koren i onemogući dalji rast dlake.

Tretmani laserske epilacije rade se kada su dlačice u fazi rasta i to je anagena faza kada se nalazi 70 – 90% ukupne količine dlačica, jer jedino tada svetlosni snop lasera može trajno da ih uništi, zbog toga se tretmani rade u periodu od 3 do 12 nedelja. Bitno je samo jednom do dva puta godišnje raditi laserske tretmane održavanja, kako bi se zadržao postignut rezultat. Fenomenalna stvar je što se laserskom epilacijom rešava problem uraslih dlačica. 

Uklanjanje tetovaže laserom

Princip rada Q-Switch lasera isti je kao i kod drugih lasera. Obojene stvari, u ovom slučaju pigment tetovaže, upija laserski zrak određene talasne dužine. Laseri deluju specifično jer uništavaju samo pigment. Upijanjem laserskih zraka oslobađa se energija koja uništava pigment pri čemu okolno tkivo bude pošteđeno. Kako bi se pigment uništio, osnovni je preduslov ekstremno kratko trajanje laserskog impulsa, jer se za to vreme razvije temperatura veća od par stotina stepeni Celzijusa koji doslovce topi pigment i pretvara ga u paru, a okolno tkivo bude pošteđeno. Posle tretmana izbegavati sunce tj bilo koji vid zračenja, na tretirano mesto mazati antiobiotsku mast ili kremu. Više faktora utiče na broj odrađenih tretmana a to su veličina tetovaže, boja, starost u principu potrebno je uraditi od 3 do 10 tretmana.

Zakažite termin